Место за 8 лица стандардно.

Флексибилен и разновиден.

Vito патничкото комбе PRO е особено флексибилно и разновидно. Тоа има стандардно 8 места за седење, воздушни перничиња за градниот кош и странични перничиња напред, како и комфорна опрема во возилото. Врз основа на варијабилните можности за распоред на седење и прицврстувањето на седиштата во патничкиот простор со брзо заклучување може да се постават и со 5, 4 или 2 седишта – или опционално дури и да се прошири со деветтото седиште. Ако огромен товар е на чекање за транспорт, со отстранување на седиштата, за кратко време се создава огромен простор за товарење.

Надворешното седиште на клупата за седење со 3 седишта во 1 ред на патничкиот простор, со функцијата EASY-ENTRY овозможува удобно влегување кон 2 ред на седишта. По потреба надворешното седиште може целосно да се отстрани. Сите седишта поседуваат интегрирани трикратно прицврстени безбедносни ремени, како и наслони за глава прилагодливи по висина. Освен на местото за седење EASY-ENTRY сите места во патничкиот простор се опремени со ISOFIX-прицврстување за детско седиште.