Мотор OM651

Под капакот на моторот: технички податоци, димензии и тежини на Vito товарното комбе.

Димензии и тежини.

Должина
Макс. дозволена вкупна тежина
Погон

Предност за буџетот и животната средина.

Економични мотори со дополнителна ефикасност.

Двата 4-цилиндрични дизел мотори со Common-Rail директно вбризгување и турбо полнење, како и високоефикасен електромотор претставуваат основа за економично и одржливо користење на Vito. Дизел моторот со 1.598 cm3 е достапен со 2, а моторот со 2.143 cm3 со 3 нивоа на моќност. Во зависност од моторот, може да се избере помеѓу погон на предните, задните или сите тркала.

Мотори и потрошувачка на гориво.

Тип на возило
Погон
Норма за издувни гасови