100 % за Вас: Sprinter-варијанти: товарни, патнички, со товарна платформа, шасии и кампери.

Новиот Sprinter.

Напреден, ефикасен, сигурен.

Тој е толку разновиден, што ќе го најдете токму она што Ви треба за транспорт и изгледа толку добро, што го привлекува вниманието. Неговите бројни варијанти и опрема, овозможуваат економични, верзии на возила – на пример со погон на предните тркала – како и точната примена на товарно комбе, товарна платформа или патничко комбе со репрезентативно опремен простор за патниците.
Ова се значајни предности: на пример, возилата со новодостапниот погон на предни тркала имаат поволна почетна цена, дополнителна носивост и понизок раб за товарење во споредба со возилата со погон на задни тркала. Возачите стекнуваат предност при користење на интелигентниот концепт на возилото, како и неговата модуларност при складирање, што овозможува индивидуално да се прилагоди избирањето на мултимедијалните системи и системите за помош. Покрај сите новини, на располагање се многу клучни работи, како на пример, користењето на разни каросериски и развојни решенија.
Благодарение на неговата иновативна моќ и искуство повеќе од 20 години, Sprinter повторно претставува пресвртница како напредно, ефикасно и сигурно мобилно решение, кое ќе го поттикне успехот на Вашата компанија.

Sprinter товарно комбе

 • 4 должини на каросерија: компактен, стандарден, долг и екстра долг
 • 3 висини на товарен простор: стандарден покрив, висок покрив и супер висок покрив
 • Волумен на товарниот простор до 17 m3
 • Може да се добие со дозволена вкупна тежина до 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg и 5.000 kg, како и максимална  дозволена вкупна тежина до 5.500 kg
 • Максимална носивост од 2.675 kg во поврзување со Sprinter стандардно товарно комбе со стандарден покрив и 5.000 kg дозволена вкупна тежина
 • Може да се добие со погон на предните, задните и сите тркала1

Sprinter патничко комбе

 • 3 должини на возило: компактно, стандардно и долго
 • 2 висини на покрив: нормален покрив и висок покрив
 • До 3 реда на седишта, коишто може да се опремат со клупи за седење со 2 и 3 седишта
 • Достапно со 3.000 kg и 3.500 kg дозволена вкупна тежина
 • Може да се добие со погон на задните и сите тркала1

Sprinter со товарна платформа

 • 3 должини на возило: компактно, стандардно и долго
 • 2 кабини за возачи: стандардна кабина за возач и двојна кабина
 • Површина за товарење 9,2 m2
 • Може да се добие со дозволена вкупна тежина до 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg и 5.000 kg, дополнително и варијанти за товарење и растоварување за дозволена вкупна тежина до 5.500 kg
 • Максимална носивост на повеќе од 3.000 kg во варијанта на тежина 5.500 kg
 • Може да се добие со погон на предните, задните и сите тркала

Sprinter шасија

 • 3 должини на возило: компактно, стандардно и долго
 • 2 кабини за возачи: стандардна кабина за возач и двојна кабина
 • Може да се добие со дозволена вкупна тежина до 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg и 5.000 kg, дополнително и варијанти за товарење и растоварување за дозволена вкупна тежина до 5.500 kg
 • Максимална носивост на повеќе од 3.000 kg во варијанта на тежина 5.500 kg
 • Дозволена вкупна влечна тежина за Sprinter шасија до 8.750 kg како влечна единица во поврзување со вкупната тежина на полуприколка до макс. 8,75 t (XP7)
 • Може да се добие со погон на предните, задните и сите тркала
1

Погонот на сите тркала се очекува да биде достапен за нарачка од Q4/2018.

За повеќе информации за Sprinter, симнете каталог

Прилагодени каросериски решенија.

На ваков начин, Вашиот Transporter ги задоволува Вашите професионални барања.

Ако Вашите потреби се поспецифични, можно е Mercedes-Benz да го има вистинското решение за Вас. Ние Ви помагаме и Ви нудиме солидни, оптимални и корисни каросериски решенија од еден давател на услуги или од нашите сертифицирани партнери. Со тоа, оптимално сте подготвени за градежни активности или за употреба на возилото за испорака и трговија.