Градскиот херој: Citan товарното комбе.

Citan товарното комбе: Од специјалисти. За специјалисти.

Citan товарното комбе: градски херој.

Citan е градско доставно возило со компактни димензии и голем товарен простор, што совршено одговара на различните предизвици на градот.

Од економска гледна точка, Citan возилото е дефинитивно полн погодок: неговите ефикасни мотори со BlueEFFICIENCY технологија и потрошувачка од 4,3 l/100 km, долги сервисни интервали како и атрактивните услови и услуги чинат заштеди во Вашиот буџет. И за да бидете сигурни дека ќе стигнете безбедно, Citan возилото е опремено со ADAPTIVE ESP® со корисни дополнителни функции, диск сопирачки за сите тркала и до 6 воздушни перничиња.

Благодарение на удобните седишта, лесното ракување и фино прилагоденото подвозје со независна суспензија, Citan возилото дава удобно и агилно возење низ градот – по желба и со менувач со двојна спојка 6G-DCT1. При товарење и растоварување ќе бидете воодушевени колку флексибилно може да се користи широкиот товарен простор благодарение на големите врати и нискиот праг на товарниот простор.

Citan возилото има сѐ што очекувате од компактно комбе со Mercedes ѕвезда. Откријте ги неговите предности со тест возење. Mercedes-Benz комбиња. Born to run.

1

Менувачот со двојна спојка 6G-DCT е опционален за Citan 112 [Citan товарно комбе 112 без BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 6G-DCT и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 147–144 g/km] [*] достапно. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема. Не е достапно за Citan Mixto.

Главни карактеристики.

  1. Комфор
  2. Уживање во возењето
  3. Економичност
  4. Флексибилност
  5. Товарен простор
  6. Безбедност
Citan товарно комбе: Тој знае што е важно.

Citan возилото го поврзува удобното со корисното: во неговиот пријателски ентериер може многу добро да се работи. Функционалноста и удобноста воодушевуваат при влегувањето и излегувањето од секој аспект - од пријатно високата седечка положба при возење до ниските прагови на вратата и товарниот простор, што го олеснуваат товарењето.

Удобното возачко седиште со странична потпора за грбот е изработено од лесен материјал, издржливо и може рачно да се прилагоди според потребите на возачот, како и управувачот кој може да се подеси во висина. Сите контролни елементи се прегледно организирани и лесни за користење. Инструменталната табла која лесно се чита дополнително ја подобрува внатрешноста. Стандардниот систем за греење и вентилација, како и практичниот концепт за складирање придонесуваат за пријатна работна средина.

Citan товарно комбе: Работата мора исто така да претставува и уживање во возењето.

Предностите на Citan придонесуваат во секоја работа: во тесниот градски сообраќај имате корист од неговото компактно маневрирање, а на регионални патишта или на автопат можете целосно да уживате во неговата влечна сила.

Еден од дизел моторите со силен вртежен момент од 55 kW1 (75 PS), 66 kW2 (90 PS) и 81 kW3(110 PS) или модерен бензински мотор со 84 kW4 (114 PS) сигурно одговара на Вашите барања. Иновативната BlueEFFICIENCY технологија5 ја намалува потрошувачката и може да ја зголеми економичноста на Вашата компанија. Во зависност од моторот, рачниот менувач со 5 одн. 6 брзини ефикасно ја претвора движечката сила во погон. Опционално достапниот менувач со двојна спојка 6G-DCT6 ги комбинира предностите на динамика на возење со рачен менувач со практичноста на автоматски менувач.

Сите технички компоненти се прецизно усогласени една со друга – од серво управувачот, преку дизајнот на подвозјето со независна амортизација со пружини и амортизери, па сѐ до сопирачките на сите тркала со добра контрола. Така можете секогаш опуштено да уживате во агилноста на Citan.

Citan товарно комбе: Неговото користење се исплати. Краткорочно и долгорочно.

За брендот Mercedes-Benz обврска е одговорно и одржливо да ја креира иднината на мобилноста, исто така и со Citan. Особено во градот сообраќај, Citan претставува пример за ова. Благодарение на модерните мотори и иновативната BlueEFFICIENCY технологија5 емисијата на CO2 и потрошувачката се на ниско ниво. На тој начин Citan претставува водечки пример со 4,3 l/100 km1.
Исто така и економски гледано, Citan возилото претставува придобивка. Од една страна, поради атрактивните цени, а од друга страна поради ниските оперативни трошоци, како резултат на ефикасната потрошувачка на гориво и сервисни интервали до 40.000 km.

Најдобрата можна достапност е исто толку важна за Вас како и за Mercedes-Benz комбињата. Ние го потенцираме ова со доживотната гаранција за мобилност Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. Со тоа Citan дава важен придонес за долгорочната и одржлива профитабилност. Возење и уживање.

Современи мотори, електричен серво управувач и индикатор за менување на степени на пренос се основа за економично возење. Со BlueEFFICIENCY пакетот5 дополнително се зголемува ефикасноста на Вашето возило.

Citan товарно комбе: Подготвено за каков било предизвик.

Citan возилото се справува во секојдневието со импресивна флексибилност. Тој не може да ве ослободи од работата, но значително ја олеснува, без оглед на Вашата дејност. Нема да сакате да го пропуштите неговиот интелигентен концепт на товарен простор со низок праг. Лесното товарење и растоварување е исто така негова предност, како и флексибилното користење на неговиот висок капацитет за транспорт: до 2 лизгачки врати и двокрилни задни врати со агол на отворање до 180° овозможуваат одличен пристап.

Citan товарно комбе: Првиот херој, кој е достапен во 3 должини.

Citan товарното комбе Ви овозможува многу: како специјалист во браншата, тој се карактеризира со неговата прилагодлива погодност за работа. Имате избор меѓу 3-те варијанти на каросерија: компактна, долга и екстра долга. Максималната должина на товарниот простор од 2.137 mm кај екстра долгата варијанта може по желба да се продолжи со спуштеното совозачко седиште до 2.937 mm. Со висината на товарниот простор од 1.258 mm, Citan товарното комбе е подготвено за капацитет на товарниот простор до 3,8 m3 . Ова овозможува максимално дополнително оптоварување од 768 kg и со тежок товар. Благодарение на големиот избор на опционална опрема можете перфектно да го прилагодите Citan возилото според Вашите потреби.

Citan товарно комбе: Полн погодок во однос на безбедноста.

Исто така во однос на безбедноста, Citan возилото претставува лидер: со ADAPTIVE ESP®, помошта за сопирање и ABS системот за сопирање тој импресионира на кратки растојанија за сопирање - дури и во влажни услови. Подвозјето со независна амортизација одржува сигурен контакт со патот. Ако некогаш се најдете на снег, кал или песок, можете да ја исклучите ASR контролата на пролизгување.

Кога е важно, безбедносните ремени со подесување на три висини со затегнувачи и ограничувачи на силата на ременот Ви даваат многу добра поддршка на грбот. При ненадејно сопирање автоматски се активираат трепкачите.

Стандардно, Citan возилото е опремено со воздушно перниче за возачот, дневни светла и помош при движење на нагорнина. Опциите за воздушно перниче за совозачот и воздушни перничиња за градниот кош9 може значително да го намалат ризикот од повреди при несреќи. Поради тоа, помошта како сензор за светлина и дожд, систем за следење на притисокот во гумите и камера за движење наназад, којашто го прикажува делот зад возилото на ретровизорот, е достапна на барање.

И покрај големата привлечност на Citan возилото, со опционалниот систем против провала и кражба можете да бидете сигурни дека Вашето возило нема да падне во погрешни раце.

1

Citan товарното комбе 108 CDI со BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 5-брзински рачен менувач и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 119–112 g/km [*]. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема.

2

Citan товарно комбе 109 CDI и Citan Mixto 109 CDI со BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 5-брзински рачен менувач и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 123–112 g/km [*]. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема.

3

Citan товарно комбе 111 CDI и Citan Mixto 111 CDI со BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 6-брзински рачен менувач и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 119–115 g/km [*]. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема.

4

Citan товарно комбе 112 со BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 6-брзински рачен менувач и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 143–140 g/km [*]. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема.

Citan товарно комбе 112 без BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 6G-DCT и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 147–144 g/km [*]. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема.

5

BlueEFFICIENCY пакетот припаѓа на стандардната опрема за сите мотори и должини, освен во комбинација со менувач со двојна спојка 6G-DCT.

6

Менувачот со двојна спојка 6G-DCT е опционален за Citan 112 [Citan товарно комбе 112 без BlueEFFICIENCY пакет во комбинација со 6G-DCT и комерцијална регистрација на возило (N1). Потрошувачка на гориво во град/на автопат/комбинирано: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; комбинирани емисии на CO2: 147–144 g/km] [*] достапно. Реалните вредности на потрошувачка м.д. зависат од тежината на возилото и од избраната опрема. Не е достапно за Citan Mixto.

7

Максимално до 30 години при редовен сервис кај овластен Mercedes-Benz сервисен партнер.

8

Важи за возила со прва регистрација од 01.10.2012.

9

Достапно за совозачот и само во комбинација со воздушни перничиња за градниот кош за возачот и совозачот.

Робустна и варијабилна основа.

Должина на каросерија
Компактен
Долг
Екстра долг
Макс. должина на товарниот простор
Површина на товарниот простор
Капацитет на товарниот простор
Макс. дополнително оптоварување
1.369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
1.753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2.137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Мобилно вселенско чудо за низ град.

Просторно товарно комбе во 3 должини на каросерија .

Citan товарното комбе во сите 3 должини на каросерија импресионира со доволно товарен простор и висока флексибилност, на пр. со опционалната горна врата за висок товар. Во зависност од варијантата, во кабината на возачот има место до 3 лица.

Најважните предности на товарното комбе:

  • Разновидни варијанти со 3-те должини на каросерија компактна, долга и екстра долга за различни барања за товарниот простор
  • Голем капацитет на товарниот простор до 3,8 m³ во екстра долгата варијанта со простор за една европалета1 по должина одн. напречно кај компактна должина на каросерија, 2 европалети напречно кај должините на каросерија долга и екстра долга
  • Место за до 3 лица во кабината на возачот со опционална клупа на совозачкото седиште со 2 седишта
  • Висока флексибилност при товарење – исто така за габаритен товар – со разновидната опционална опрема, на пр. со горна врата за висок товар или совозачко седиште што се преклопува
1

Во комбинација со опционалната внатрешна обвивка, ширината меѓу куќиштата на тркалата веќе не е доволна за европалета.

Подготвено за каков било предизвик.

Citan возилото се справува во секојдневието со импресивна флексибилност. Тој не може да Ве ослободи од работата, но значително ја олеснува, без оглед на Вашата дејност. Нема да сакате да го пропуштите неговиот интелигентен концепт на товарен простор со низок праг. Лесното товарење и растоварување е исто така негова предност, како и флексибилното користење на неговиот висок капацитет за транспорт: до 2 лизгачки врати и двокрилни задни врати со агол на отворање до 180° овозможуваат одличен пристап.

Облога на преградниот ѕид

 

Цврст преграден ѕид со 1 прозорец

Заштитна решетка за товар на преклопување, од страната на совозачот

Горна врата за висок товар

Задна врата

Дрвен под

Совршено Mercedes-Benz комбе.

Надворешен дизајн типичен за брендот.

Со својот атрактивен, типичен дизајн за Mercedes-Benz комбињата и соодветниот висок квалитет, Citan совршено се вклопува во позитивната слика на другите серии на комбиња во сегментот на мали комбиња. Со уникатниот дизајн на Citan, високата прецизност е лесно впечатлива: процепите и надворешното вдлабнување се прецизно обликувани и даваат импресивен впечаток.

4-те основни бои и 6-те металик бои кои може да се нарачаат по желба го нагласуваат негуваниот изглед. Со опциските пакети за екстериер Offroad, пакет хромиран екстериер и пакет боја, моделот Citan, визуелно се подобрува.

* Наведените вредности се одредуваат според пропишаната мерна постапка. Се работи за „измерените NEFZ-CO2-вредности“ во однос на чл. 2 бр. 2 од Регулативата за спроведување (ЕУ) 2017/1152. Вредностите за потрошувачка на гориво се пресметуваат врз основа на овие вредности. Поради законските промени на релевантните методи на тестирање, може да се внесат повисоки вредности во сертификатот за сообразност на возилото релевантен за регистрација на возилото и ев. данокот за моторно возило. Податоците не се однесуваат на едно одделно возило и не се составен дел од понудата, туку служат само за споредба на различни типови на возила.

Lorem Ipsum