Под капакот на моторот: технички податоци, димензии и тежини на Citan Mixto.

Димензии и тежини.

Должина на каросерија
Дозволена вкупна тежина [двт]

Динамика на возењето и економичност. За континуирано уживање во возењето.

Моќен и економичен во потрошувачката.

Понудата на мотори за Citan се состои од 4-цилиндричен дизел мотор со 2 варијанти на изведба. 2-та мотори се одликуваат со моќна крива на вртежниот момент и се опремени со BlueEFFICIENCY технологија што ја намалува потрошувачката.

Мотори и потрошувачка на гориво.

Тип на возило
112
* Наведените вредности се одредуваат според пропишаната мерна постапка. Се работи за „измерените NEFZ-CO2-вредности“ во однос на чл. 2 бр. 2 од Регулативата за спроведување (ЕУ) 2017/1152. Вредностите за потрошувачка на гориво се пресметуваат врз основа на овие вредности. Поради законските промени на релевантните методи на тестирање, може да се внесат повисоки вредности во сертификатот за сообразност на возилото релевантен за регистрација на возилото и ев. данокот за моторно возило. Податоците не се однесуваат на едно одделно возило и не се составен дел од понудата, туку служат само за споредба на различни типови на возила.

Lorem Ipsum