Удобно регулирање за подобар преглед.

Автоматски се контролираат предните светла и бришачите за стакла.

Сензорот за светлина и дожд помага за удобно и безбедно возење, особено при слаба видливост и лоши временски услови. Доколку е потребно, ги активира предните светла и автоматски го регулира интервалот на бришење, прилагоден на препознаените врнежи што ги детектира сензорот за дожд. Кога ќе се постави темнината, при влегување во тунел или кога има силен дожд и снежни врнежи, автоматски се вклучуваат предните светла ако прекинувачот за светлата е поставен на автоматски. Исто така, во соодветната положба на контролната рачка, бришачите на предното стакло се активираат со потребната брзина на бришење.

Lorem Ipsum