Разновидност на патот: Citan-варијантите патничко, Mixto и товарно комбе.

 

Citan: градски херој.

Citan товарно комбе

 • Разновидни варијанти со 3 должини на каросерија, компактно, долго и екстра долго за различни барања за товарниот простор
 • Голем капацитет на товарниот простор до 3,8 m³ во екстра долгата варијанта
 • Товарен простор за една европалета1 по должина одн. напречно кај компактна должина на каросерија, 2 европалети напречно кај долга и екстра долга должина на каросерија
 • Место за до 3 лица во кабината на возачот со опционалната клупа на совозачко седиште со 2 седишта
 • Висока флексибилност при товарење – исто така за габаритен товар – со разновидната опционална опрема, на пр. со горна врата за висок товар или совозачко седиште што се преклопува

Citan Mixto

 • Извонреден простор за до 5 лица и дополнително добар товарен поради екстра-долгата верзија како основа
 • Удобен пристап до патничкиот простор преку лизгачките врати десно и лево
 • Флексибилно подеслив патнички и товарен простор со клупата што се преклопува со 3 седишта
 • Зголемување на товарниот простор со опционална задна клупа за седење FOLD & LOAD со заштитна решетка за товарот, којашто овозможува едноставно менување на клупата за седење во преграден ѕид со решетка

Citan патничко комбе за деловни потреби

 • Удобно комбе за транспорт до 7 лица (вклучително и возачот)
 • Продолжување на товарниот простор според потребите со флексибилната клупа за седење што се преклопува на 1/3 и 2/3 со 3 седишта во 1. ред одн. со одделните седишта што се преклопуваат и демонтираат во 2. ред на задните седишта
 • Многу практични прегради со вкупен волумен до 77 l, на пр. опционални прегради во покривот во патничкиот простор со 3 прегради или оддели за складирање на подот на патничкиот простор

Citan патничко комбе за приватни потреби

 • Удобно мало комбе до 7 лица (вклучувајки го и возачот)
 • Продолжување на товарниот простор според потребите со флексибилната клупа за седење што се преклопува на 1/3 и 2/3 со 3 седишта во 1. ред одн. со одделните седишта што се преклопуваат и демонтираат во 2. ред на задните седишта
 • Многу практични прегради со вкупен волумен до 77 l, на пр. опционални прегради во покривот во патничкиот простор со 3 прегради или оддели за складирање на подот на патничкиот простор
1

Во комбинација со опционалната внатрешна обвивка, ширината меѓу куќиштата на тркалата веќе не е доволна за европалета.

За повеќе информации за Citan, симнете каталог