Mercedes-Benz

Новата S-Class Salon.

Почуствувајте го системот на интелигентно возење

Се грижи за сите најважни работи

Новата S-Class се фокусира на најважните работи: Единствена технологија за удобност и сигурност на која можете да се потпрете. Без оглед дали е во прашање возач или патник во задниот дел на возилото, иновативниот концепт за управување MBUX во комбинација со луксузните материјали, создава исклучително доживување во возењето.

Детали кои менуваат сѐ

Автоматско извлекување на рачката на врата, без користење на клуч, со помош на функцијата KELESS-GO

Нова легура и изглед на тркалата

Ново амбиентално осветлување, Ви овозможува доживување во внатрешноста, на највисоко ниво

Првокласна удобност во задниот дел на возилото

Дигитален кокпит
Ве слуша, размислува, предвидува.

Откријте го посебното доживување при возење на највисоко ниво: голем head-up екран во ветробранското стакло, кој ги прикажува податоците точно во вашето видно поле. Иновативната технологија е дополнета со инструмент табла со 3Д екран. Можете да изберете дали ќе управувате со помош на глас или со помош на средишниот OLED екран чувствителен на допир, додека интелигентниот систем за информирање и забава MBUX со тек на време може да ги учи вашите навики и да почне да размислува како вас.

Важни факти.

·         За 8 мм возилото се подига во случај на опасност од страничен судар

·         1000 пати во секунда може да се прилагоди потпирањето на возилото за да се добие беспрекорна удобност

·         80% - висок процент на лојалност на купувачите на S-Class

·         500,000 возила се продадени од последната генерација на S-Class

·         На 27 јазици, новата S-Class директно комуницира со возачот

·         31 звучник инсталирани за да се добие 4D звучен систем

·         19 електромотори се поставени во возачкото седиште – 8 за прилагодување на седиштето, 4 за масажа и 5 за вентилација

·         10 различни програми на масажа

·         До 100 км автономија на движење на струја кај Plug-in hybrid верзијата

·         Со 0,22 коефициент на отпор на воздухот, и покрај големината на автомобилот е еден од најаеродинамичните автомобили во светот

·         Над 40 кг делови се произведени од обновливи суровини и овој број постојано расте

Симнете каталог

За повеќе информации за S-Class, симнете каталог 

Технички карактеристики

S 450 4MATIC

S 500 4MATIC

S 350 d

S 350 d 4MATIC

S 400 d 4MATIC

Трансмисија

автоматска

9G-TRONIC

9G-TRONIC9G-TRONIC9G-TRONIC9G-TRONIC

Зафатнина

см3

2999

2999

2925

2925

2925

Моќност

kW/кс

270/367

320/435

210/286

210/286

243/330

при вртежи

вр. мин

5500-6100

5900-6100

3400-4600

3400-4600

3600-4200

Дополнителна моќност со EQ Boost

kW/кс

16/22

16/22

-

-

-

Макс. вртежен момент

Nm

500

520

600

600

700

при

вр.мин

1600-4500

1800-5.500

1200-3200

1200-3200

1200-3200

Дополн. вр.момент при EQ Boost

Nm

250

250

-

-

-

Комбинирана потрошувачка[1] NEDC

л/100 км

8.4-7.8

(8.3-7.8)

8.4-7.8

(8.4-7.8)

6.7-6.2

(6.7-6.2)

6,9-6,4

(6,8-6,3)

7.0-6.5

6.9-6.4)

Комбинирана CO2 емисија 2 NEDC

g/km

191-178

(191-178)

192-179

(192-178)

176-163

(176-163)

183-168

(180-166)

186-171

(183-169)

Забрзување 0-100km/h

сек.

5.1

4.9

6.4

6.2

5.4

Макс. брзина

км/час

250

250

250

250

250