Mercedes-Benz

Новиот GLE.

Сите видови моќ.

Изгледа како голем успех. Но, значи многу повеќе.

Повеќе интелигентен и внимателен од кога и да било - Новиот GLE го покажува SUV возилотo во ново светло.

Се однесува сосема смирено. Можеби ова е највредната особина на новиот GLE. Новата активна суспензија активно помага за да се добие спортско или удобно возење, во зависност од избраниот режим. Функцијата за навалување во свиоци, како и камерата која го следи движењето по патот, овозможуваат сосема лесно и прецизно возење.

Неверојатно елегантно SUV возило.

Направите чекор наназад во вистински момент, а потоа бидете онаму каде што Вам ви е важен следниот момент - тоа е уметноста на дизајнот на GLE.

Опциската AMG линија доминира во секој дел на возилото. 

Спортските отвори во сите делови на возилото, големите отвори за воздух, сводовите на тркалата во боја на каросерија, како и специјално дизајнираните тркала од лесни легури, јасно го покажуваат спортскиот стил.

Посебна карактеристика на дизајнот на новиот GLE вклучува и мускулест облик на Ц столбовите, како и задните светла. Јасниот и динамичен изглед е главната одлика на новиот, модерен Mercedes-Benz и мошне е тешко да се замисли изглед на вакво возило со повеќе елеганција и моќ.

„Energising“ пакет за поголема удобност и интелигентни опции за безбедност.

Во време на сообраќаен метеж, при долго возење во текот на ноќта или кога патот е непознат - Вашиот нов GLE го прави возењето да биде сосема лесно, особено кога станува збор за стресни ситуации. Ова е засновано на концепт кој го прави секое патување безбедно и уникатно: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето кое го минувате зад управувачот е Ваше време. Време за опуштање, време да ја обновите својата енергија. На тој начин ќе дојдете до своето одредиште сосема безбедно, но и релаксирано.

Симнете каталог

За повеќе информации за GLE, симнете каталог.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC

Технички карактеристики

Модел

Зафатнина cm3

Моќност електричен мотор (kW) рекуперација

Моќност на МВС kW/КС

Вртежен момент електричен мотор (Nm)

Вртежен момент МВС(Nm)

Комбинирана потрошувачка l/100 km

Забрзување 0-100 km/h

Макс.брзинаkm/h

Емисија CO2 g/km

GLE 350 d 4MATIC2925/200/272/6007,5-6,96,9230198-184
GLE 400 d 4MATIC2925/243/330/7007,5-7,05,8240199-184
GLE 450 4MATIC299916/22270/3672505009.4-8.35,7250214-190