Mercedes-Benz

E-Class Saloon.

Создаден да го освои денот.

„Срцето“ на Mercedes, обновената E-Class во салонот на Мак Аутостар

Еден од најважните модели на Mercedes-Benz, E-Class, доби своја update верзија, која не е само обичен facelift, туку ги доби сите оние новини, кои овозможуваат и натаму лидерска позиција во овој сегмент.

Со повеќе од 14 милиони продадени возила, почнувајќи од 1946 година, моделот E-Class е најдобро продаваниот модел на сите времиња во Mercedes-Benz. Се смета за модел кој е „срцето“ на брендот.

Во 2016 година, се појави 10-та генерација на E-Class, со мноштво технолошки иновации, како на пример, пакетот на помошни системи вклучително и полусамостојното возење, со што се најави ерата на дигитализацијата. Успешноста на овој модел може да се заклучи и од досега продадените 1,2 милиони возила.

Дизајн.

Направените промени се веднаш воочливи кај надворешниот дизајн, со што е зголемено чувството на динамичност. Уште на почетно ниво на опременост, достапен е спортскиот пакет, Avantgarde, дизајнирана е нова предна маска со повеќе хромирани детали, потоа нови предна светла, а како стандардна опција е целосни LED светла. MULTIBEAM LED предните светла, како и ULTRA RANGE долгите светла, се достапни како опција.

Темелна промена е направена во задниот дел, каде може да се забележат сосема нови светла и изглед на багажникот.

Во внатрешноста се направени неколку промени, но најзабележителен е новиот управувач, со контроли на допир, потоа 2 големи екрани со големина од 10,25 инчи како стандард.

Достапна е најновата генерација на MBUX системот за гласовна контрола на функциите во возилото, како и ENERGIZING comfort, преку која може да се регулираат функциите за температура во возилото, музика, амбиентално осветлување, греење на седишта и програмите за масирање. Овој систем има опција да го учи начинот на живеење на возачот и според неговите потреби да му препорача опција за уживање во возилото

Што се однесува до помошните системи за возење, кај E-Class се достапни најновите функции, како што се:

-       Active Distance Assist DISTRONIC, со регулирање на брзината при движење по рута, односно доколку системот детектира бавно движење на сообраќајот уште пред да реагира возачот, се намалува брзината на движење на околу 100 км/час како мерка на претпазливост.

-       Active Tailback Assist, при движење во колона на автопат, системот може автоматски да ја одржува брзината на движење и безбедно растојание до 60 км/час

-       Active Brake Assist со cross-traffic функција, доколку постои опасност од судир при нагло вртење, возилото автоматски застанува

-       Active Blind Spot Assist со предупредување при излез на други учесници во сообраќајот, како што се лица кои управуваат велосипеди или мопеди

Симнете каталог

За повеќе информации за E-Class Saloon, симнете каталог.

Технички карактеристики

Дизел МоторE 220 dE 220 d 4ME 400 d 4M
Зафатнина
См319501950

2939

МоќностkW/кс143/194143/194

243/330

Вртежиброј вр.38003800

3600-4200

Макс. вртежен моментNm400400

700

привр.1600-28001600-2800

1200-3200

Комб. потрошувачка на горивол/100 км4.9-4.7(5.1-4.9)

5.4-5.1

(5.7-5.3)

[5.9-5.8]

6.4-6.1

(6.6-6.3)

[6.7-6.6]

Комб CO2 емисијаg/км130-123(135-128)

141-134

(149-140)

[156-153]

168-161

(174-166)

[177-174]

Забрзување
0-100 км/час
сек.7.3(7.7)

7.5

(7.8)

[8.0]

4.9

(5.1)

[5.4]

Макс. брзинакм/час240(235)

239

(233)

[231]

250

(250)

[250]

Plug-in Hybrid Мотор

E 300 e 4ME 300 deE 300 de 4M

Зафатнина

См3

1991

1950

1950

Макс. моќност, МВС

kW/кс

155/211

143/194

143/194

при

Вртежи на мотор

5500

3800

3800

Макс. вртежен момент, МВС

Nm

350

400

400

при

Вртежи на мотор

1200-4000

1600-2800

1600-2800

Моќност, електричен мотор

kW

90

90

90

Вртежен момент, електричен мотор

Nm

440

440

440

Заед.моќност

kW/кс

235/320

225/306

225/306

Заед. Вртежен момент

Nm

700

700

700

забрзување 0-100 км/час

секунди

5.8

5.9 (6.0)

5.9 (6.0)

Макс. брзина

км/час

245

250 (250)

235 (230)

Просечна потрочувачка

l/100 км

1.9

1.4 (1.6)

1.6 (1.7)

Просечна емисија CO2

g/км

44

38 (42)

42 (44)

Просечна потрошувачка на енергија

kWчас/100 км

15.9

15.5 (16.1)

16.6 (16.6)

Електричен досег (NEDC)7

км

54

59 (55)

54 (52)

Електричен досег, WLTP8

км

46-49

50-53

(48-50)

46-49

(45-47)

Бензински Мотор

E 200

E 200 4ME 300E 450 4ME 53 4M+

Зафатнина

См3

1991

1991

1991

2999

2999

Моќност

kW/кс

145/197

145/197

190/258

270/367

320/435

при

Вртежи на мотор

5500-6100

5500-6100

5500-6100

5500-6100

5500-6100

Електрификација

ISG/RSG3

RSG

RSG

RSG

ISG

ISG

Дополнителна моќност со EQ Boost

kW/кс

10/14

10/14

10/14

16/22

16/22

Макс. вртежен момент

Nm

320

320

370

500

520

при

Вртежи на мотор

1650-4000

1650-4000

1650-4000

1600-4000

1800-5800

Дополнителен вртежен момент со EQ Boost

Nm

160

160

160

250

250

Комбинирана потрошувачка на гориво1

l/100 км

6.9-6.6

(7.3-6.9)

7.3-7.0

(7.6-7.2)

7.1-6.6

(7.3-6.9)

8.3-7.9

(8.7-8.1)

[8.6-8.5]

8.8-8.5

(9.0-8.7)

Комбинирана CO2 емисија

g/км

158-151

(168-158)

168-159

(175-166)

162-151

(168-158)

189-181

(198-187)

[197-194]

200-194

(207-200)

Забрзување 0-100 км/час

секунди

7.5

(7.8)

7.6

(7.9)

6.2

(6.3)

5.0

(5.2)

[5.4]

4.5

(4.6)

Макс. брзина

км/час

240

231

232

(225)

250

(250)

250

(250)

[250]

2504

(2504)