Mercedes-Benz

Новиот CLS.

Магнет за сечиј поглед.

Дизајн кој го одзема здивот.

Спортист со силен карактер. Неговите контури укажуваат на спортски дух, а деталите го потврдуваат тоа. 

Без оглед дали станува збор за 

Без разлика дали со подигнатиот средишен дел на возилото или пониските странични прозори, потоа дводелните задни светла, јасно ја покажува атлетската става на новиот CLS.

Предниот дел на CLS е самоуверено наклонет нанапред, а главните светла зрачат со спортска доминација. Решетката на ладилникот е широко отворена нанапред - подготвен да го освои патот.
Дијамантската решетка е сјаен белег на предниот дел. Неговата контура се проширува кон основата, со што CLS се појавува уште пошироко и мускулесто. 

Заводлив екран во боја.

Амбиенталното осветлување го прави внатрешниот дел на возилото како вистинско уметничко дело. Постои избор од 64 бои или десет модерно компонирани бои. Првиот, интересен белег на овој спектакл со светла е променливото светло кога влегувате во возилото. Штом ја прилагодите внатрешната температура, погледнете ги светлечките отвори за проветрување: тие ја менуваат бојата според промената на температурата - фасцинантен дисплеј на светлина.

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Подобрување на удобноста и безбедност за пример.
Во текот на сообраќаен метеж, за време на ноќно или возење по непознат пат - Вашиот Mercedes-Benz CLS значително го ублажува притисокот, особено во стресни ситуации. 
Ова е засновано на концепт кој го прави секое патување  во Mercedes-Benz безбедно и уникатно. 
Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето кое го минувате зад управувачот е Ваше време, за релаксација, за обновување на енергијата. На првао место секогаш е безбедноста, но неопходно е да стигнете на Вашата дестинација одморени.

Симнете каталог.

За повеќе информации за CLS, симнете каталог.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC

Технички карактеристики

Модел

Зафатнина cm3

МоќностkW/КС

Вртежен момент NmEQ Boost (kW/hp)

Комбинирана потрошувачка l/100 km

Забрзување 0-100 km/h

Макс.брзинаkm/h

Емисија CO2 g/km

CLS 350 d 4MATIC2925210/286600/5.65.7250148
CLS 400 d 4MATIC2925250/340700/5.65.0250148
CLS 450 4MATIC2999270/36750016/227.84.8250178
CLS 53 4MATIC+2999320/43552016/228.74.5250200