Mercedes-Benz

Новиот CLA Coupé.

Играјте според сопствени правила.

Сè што ве прави посебни.

Дизајнот Ви дава сјај. Претставата Ве става во брза лента. Интерфејсот го зборува Вашиот јазик.

Вашиот паметен телефон - една од најважните карактеристики на новиот CLA.

Паметните телефони ја сакаат новата CLA. Доколку сакате, тие можат да се поврзат со самото возило преку USB, WLAN или NFC. Возачот потоа може практично да контролира многу апликации и функции преку мултимедијалниот системски дисплеј користејќи ги копчињата за контрола на допир на воланот. Тоа е како магија и е толку едноставно.

Кога станува збор за безбедноста, новиот CLA одеднаш е „прилепен“ за земја.

Возбудлив дизајн, сигурност - системи за помош при возење од луксузната класа.

Симнете каталог

За повеќе информации за CLА, симнете каталог.

Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

Технички карактеристики

Модел

Зафатнина cm3

МоќностkW/КС

Вртежен момент Nm

Комбинирана потрошувачка l/100 km

Забрзување 0-100 km/h

Макс.брзинаkm/h

Емисија CO2 g/km

CLA 1801332100/1362005.7-5.59,4216130-125
CLA 2001332120/1632506.2-5.98,5229142-134
CLA 2201991140/1903006.3-6.17.0241143-139
CLA 220 4MATIC1991140/1903006.7-6.57.0237153-149
CLA 2501991165/2243506.3-6.16.3250143-139
CLA 250 4MATIC1991165/2243506.7-6.56.3250153-149
CLA 180 d146185/1162604.0-3.810.7205105-100
CLA 200 d1950110/1503204,4-4,1//115-109
CLA 220 d1950140/1904004,4-4,2//117-110