Mercedes-Benz

Новата C-Class Saloon.

Непрестајно се подобрува.

Подготвени за новини.

Многу иновации обезбедуваат уште подинамичен дух.

Новиот бензински мотор со EQ Boost. Алтернаторот за стартување со електрична енергија генерира дополнителен вртежен момент: т.н. ефект на засилување. Преминете од лимузински во спортски автомобил едноставно со притискање на копче. Можете да ја прилагодите опциската суспензија DYNAMIC BODY CONTROL од мошне удобна до спортски, цврста. Опцијата ENERGIZING се грижи за Вашата релаксација. Светла, звуци и мириси можат да се комбинираат за да се релаксираат патниците.

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Нема да сакате повеќе да бидете без овој напреден систем, особено при возење во сообраќаен метеж. Помошниот систем DISTRONIC презема голем дел од Вашата работа при управувањето и автоматски го регулира растојанието до возилото напред, при движење во колона. Исто така, можете едноставно да прифатите соодветни ограничени брзини при притискање на копче.

Опција „Energising“ за врвна удобност и безбедност за пример.

Било да е тоа за време на секојдневниот сообраќаен метеж, за време на долгите, ноќни патувања или на непознати рути, Вашата Mercedes-Benz C-Class ќе го олесни возењето, особено во стресни ситуации. Ова е засновано на концепт што го прави секое патување во Mercedes-Benz безбедно и уникатно: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето што го минувате зад управувачот е Вашето време, време за релаксација. Затоа е неопходно да ја надополните енергијата. Пред сè и најважно, е безбедно да стигнете до Вашата дестинација, но и релаксирано.

Симнете каталог

За повеќе информации за C-Class, симнете каталог.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé

МоделЗафатнинаМоќностКомбинирана потрошувачка l/100kmЗабрзување 0-100km/hМакс. брзинаЕмисија наCO2 (g/km)
C180d1597122/904.6 - 4.910.0 sec207 km/h122.0 - 129.0
C200d1597160/1184.7 - 5.08.5 sec226 km/h124.0 - 131.0
C200d 9G1950150/1104.3 - 4.67.9 sec226 km/h114.0 - 122.0
C220d1950194/1434.3 - 4.66.9 sec240 km/h114.0 - 121.0
C220d 4M1950194/1434.8 - 5.16.9 sec233 km/h126.0 - 134.0
C300d1950245/1804.7 - 5.15.9 sec250 km/h123.0 - 135.0
C300d 4M1950245/1805.2 - 5.65.8 sec250 km/h137.0 - 148.0
C300de1950194+122/ 143+901.4 - 1.65.6 sec250 km/h38.0 - 41.0
C1801595156/1155.9 - 6.28.3 sec231 km/h134.0 - 142.0
C2001497184/1355.9 - 6.37.7 sec239 km/h135.0 - 145.0
C2004M1497184/1356.5 - 7.08.1 sec234 km/h148.0 - 161.0
C3001991258/1906.0 - 6.56.0 sec250 km/h136.0 - 149.0
C3004M1991258/1906.4 - 7.05.8 sec250 km/h146.0 - 160.0
C300e1991211+122 /155+901.6 - 1.95.4 sec250 km/h36.0 - 42.0
C300e4M1991211+122 /155+901.8 - 2.15.4 sec250 km/h41.0 - 47.0
C4004M2996333/2457.8 - 8.24.9 sec250 km/h177.0 - 187.0
C43AMG4M2996390/2879.1 - 9.34.7 sec250 km/h208.0 - 213.0
C63AMG3982476/3509.7 - 9.94.1 sec250 km/h225.0 - 227.0
C63AMGS3982510/3759.9 - 10.24.0 sec290 km/h225.0 - 229.0