Mercedes-Benz

Новата A-Class Saloon.

Тоа сум јас.

Чувствувајте се револуционерно. Бидете дел од тоа.

Новата А-Class Saloon со MBUX (систем за комуникација на возачот со автомобилот) и спортски триделен дизајн на возилото.

Еден од најтрадиционалните автомобили, сега е со најсовремен дизајн. Револуционерен преден изглед, а задниот дел на возилото нуди многу повеќе од кога и да било досега, повеќе простор, повеќе удобност, многу повеќе за А-Class.

Со користење на MBUX системот, се применува сосема нов начин на управување со возилото. Новата А-Class учи секој ден од Вас, се додека не Ве познава подобро од Вас самите.

Новата А-Class може да Ве предупреди при можен судир, може да Ви помогне при ненадејно сопирање и избегнување или дури при самостојно сопирање на возилото.

MBUX систем за гласовно управување (Mercedes-Benz User Experience)

MBUX системот (Mercedes-Benz User Experience) не го управува возилото наместо Вас, но може да го подготви за да се чувствувате што повеќе пријатно. Благодарение на вештачката интелигенција, системот може да учи за подобро прилагодување на возилото кон возачот. Со интелигентниот систем LINGUATRONIC, систем за гласовна команда, можете да зборувате што повеќе природно, како во секојдневниот говор.

„Енергетска“ удобност и безбедност за пример.

Без оглед дали е при возење во сообраќаен метеж, во текот на ноќта или при возење по некој непознат пат, новата А-Class забележително го намалува напрегањето, особено во стресни ситуации.

Ова се заснова на концептот според кој,  секое патување во Mercedes-Benz е сигурно и единствено - Mercedes-Benz Intelligent Drive. Поради времето кое го минувате зад управувачот е всушност Ваше време. Тоа е време за опуштање, време кога ја обновувате својата енергија. На таков начин пристигнувате до посакуваната дестинација опуштено и безбедно.

Симнете каталог

За повеќе информации за А-Class Saloon, симнете каталог 

Технички карактеристики

МоделЗафатнинаМоќностКомбинирана потрошувачка l/100kmЗабрзување 0-100km/hМакс. брзинаЕмисија наCO2 (g/km)
A 180 Sedan1332136/1005.2 - 5.79.3 sec120.0 - 130.0120.0 - 130.0
A 200 Sedan1332163/1205.2 - 5.78.3 sec120.0 - 131.0120.0 - 131.0
A 220 7G Sedan1991190/1405.8 - 6.27.0 sec138.0 - 143.0138.0 - 143.0
A 220 4M 7G Sedan1991190/1406.2 - 6.97.0 sec143.0 - 157.0143.0 - 157.0
A 250 7G Sedan1991224/1655.8 - 6.36.3 sec133.0 - 144.0133.0 - 144.0
A 250 4M 7G Sedan1991224/1656.3 - 6.96.3 sec143.0 - 157.0143.0 - 157.0
A 250 e Sedan1332 160+102 /118+751.3 - 1.56.7 sec31.0 - 35.031.0 - 35.0
A 35 AMG 4M+ Sedan1991306/2257.2 - 7.34.8 sec164.0 - 167.0164.0 - 167.0
A 160 d Sedan146195/704.0 - 4.412.5 sec105.0 - 116.0105.0 - 116.0
A 180 d Sedan1461116/854.0 - 4.410.7 sec105.0 - 117.0105.0 - 117.0
A 200 d 8G Sedan1950150/1104.1 - 4.58.2 sec108.0 - 119.0108.0 - 119.0
A 200 d 4M Sedan1950150/1104.5 - 4.98.4 sec119.0 - 129.0119.0 - 129.0
A 220 d 8G Sedan1950190/1404.1 - 4.57.1 sec109.0 - 119.0109.0 - 119.0
A 220 d 4M 8G Sedan1950190/1404.5 - 4.96.9 sec119.0 - 129.0119.0 - 129.0