Mercedes-Benz

A-Class.

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Удобност за пример, која дава енергија и безбедност 

Дали сте заглавени во сообраќај, или сте на долго ноќно возење или возите по непознат пат – Вашата А – Class е тука да Ве опушти, особено во стресни ситуации. Ова е концептот кој го прави секое Ваше патување во Mercedes-Benz безбедно и единствено: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето поминато зад управувачот е Ваше време. Време за релаксација. Време за обновување на Вашата енергија. За да пристигнете на Вашата дестинација безбедно, а притоа да бидете и целосно опуштени. 

Остава траг на Вашето око, се врежува во Вашиот мозок.

Погледнете ја само експресивната зелена боја “Elbaite green”. Толку е неоддолива што го одзема здивот дури и на воздухот.
А – Class го има најдобриот коефициент на отпор во својот сегмент. Секоја линија, секоја површина е аеродинамички оптимизирана. Тоа не придонесува само на изгледот кој плени, туку влијае и на намалена потрошувачка и нивото на бучавост при возење.

Поврзи се и вози

Живот без смартфон? Незамисливо. Во А – Class, на Ваше барање тој е совршено интегриран. Благодарение на Apple CarPlayTM или на Android Auto, голем дел од содржината на Вашиот смартфон може да биде прикажана на медија екранот на возилото. Бројни смартфон функции како што се навигација, музика, вести и слично, можат да бидат контролирани преку возилото. Ни претстојат возбудливи времиња!

Симнете каталог

За повеќе информации за A-Class, симнете каталог 

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+

Mercedes-AMG A 35 4MATICТехнички карактеристики

МоделЗафатнинаМоќностКомбинирана потрошувачка l/100kmЗабрзување 0-100km/hМакс. брзинаЕмисија наCO2 (g/km)
A1601332109/805.6 - 6.010.9 sec200 km/h129.0 - 137.0
A1801332136/1005.3 - 5.89.2 sec215 km/h121.0 - 132.0
A2001332163/1205.3 - 5.88.2 sec225 km/h122.0 - 133.0
A 220 7G1991190/1406.1 - 6.57.0 sec237 km/h137.0 - 143.0
A220 4M 7G1991190/1406.3 - 6.96.9 sec235 km/h143.0 - 157.0
A250 7G1991224/1655.9 - 6.46.2 sec250 km/h135.0 - 146.0
A250 4M 7G1991224/1656.4 - 7.06.2 sec250 km/h146.0 - 160.0
A250 e1332 160+102 /118+751.4 - 1.66.6 sec235 km/h32.0 - 36.0
A35AMG 4M+19913062257.3 - 7.44.7 sec250 km/h167.0 - 169.0
A45AMG 4M+1991387/2858.3 - 8.44.0 sec250 km/h189.0 - 192.0
A45AMG S 4M+1991421/3108.3 - 8.43.9 sec270 km/h189.0 - 192.0
A160 d146195/704.0 - 4.512.4 sec193 km/h106.0 - 118.0
A180 d 7G1461116/853.8 - 4.110.5 sec202 km/h100.0 - 109.0
A200 d 8G1950150/1104.0 - 4.48.1 sec220 km/h107.0 - 117.0
A200 d 4M1950150/1104.6 - 5.08.3 sec217 km/h121.0 - 132.0
A220 d 8G1950190/1404.2 - 4.67.0 sec235 km/h111.0 - 121.0
A220 d 4M1950190/1404.6 - 5.06.8 sec233 km/h121.0 - 131.0