Mercedes-Benz

AMG E-Класа Лимузина.

Ремек дело на интелигенцијата.

Слобода во дизајнот. 

Моќен. Стилски. Дури и силуетата е усогласена со супериорноста на E-Класа. Со спортските линии, високата, но одмерена средишна линија и прозорци кои изгледаат како да се поставени пониско, оваа лимузината Ве остава без здив. Линијата на покривот која е карактеристична за елегантно купе возило, се спушта во широките рамења. И уникатен заден дел кој цврсто ги нагласува лидерските амбиции на ова возило.

Огромен напредок во Ваша насока.

Статусот на E-Класата се рефлектира во предниот дел на возилото. Долгата нанапред насочен преден дел, исправени предни светла и широк преден браник со големи отвори за воздух, ветуваат рафинирана спортска нота. Влезете и ќе доживеете незаменливо чуство додека возите низ град. Стигнете до Вашата дестинација побрзо и поудобно, бидејќи E-Класата е секогаш добро информирана и будна.

Mercedes-AMG.

Е-Класа лимузина, во интерпретација на AMG.
AMG означува прогресивно инженерство и интензивно возачко искуство – или накратко: возачки перформанси. Карактеристики позајмени од светот на мотоспортот и карактеристичниот AMG дизајн, го нагласуваат овој исклучителен статус.