Mercedes-Benz

A-Класа понуда

Инвестирајте во врвна технологија. Новата А-Класа -
299евра месечна рата

Рата 299 евра*

Камата 4,3%

*Понудата се однесува на финансиски лизинг од Шпаркасе Лизинг на 78 месеци.

А-Класа - најнапредниот автомобил во својата класа, опремен со:

- автоматски менувач

- систем за самостојно паркирање

- LED светла

- Целосно дигитална контролна табла чувствителна на допир

- Новиот MBUX систем со чија помош може да зборувате со      новата А-Класа

- Амбиентално осветлување со 64 бои

- Автоматски клима уред

- 17 инчни алуминиумски тркала

Повеќе информации за понудата можете да добиете на телефонските броеви 02/2580 405 или 2580 406.

Најинтелигентното возило

Повторно револуција во автомобилската индустрија – првиот Mercedes-Benz автомобил кој е способен да зборува со возачот и да ги учи неговите желби и навики.

Ова е овозможено благодарение на новиот систем - Mercedes-Benz User Experience (MBUX), со кој Mercedes најавува нова ера на дигиталната комуникација.

На таков начин, новата A-Class е единствен автомобил во светот кој е способен да ги учи навиките на возачот при управување на истото.

Со помош на овој уред, на сосема природен начин на зборување на возачот, со гласовна команда може да се контролира температурата на клима уредот, амбиенталното осветлување, изборот на музика или радио станица, осветлувањето или пронаоѓање на некоја адресата на навигацискиот уред и други опции.

 Амбиентално осветлување

Достапни се 64 различни бои кои може да се користат за амбиентално осветлување, а боите исто така може да се прилагодат на различните стилови на проектираниот екран на ветробранското стакло или во зависност од расположението на возачот.

Најаеродинамично возило

Чистите површини на дизајнот на новата A-Class, е следниот чекор во дизајн филозофијата на Mercedes-Benz.

Возилото визуелно е издолжено поради подолгото меѓуоскино растојание, а поголемите сводови на тркалата овозможуваат користење тркала со големина од 16 до 19 инчи, со што се истакнува спортскиот изглед.

Со коефициент на отпор на воздугот од Cd 0,25, новата A-Class е најаеродинамичен автомобил во својот сегмент. За првпат во компактната класа, Mercedes-Benz користи AIRPANEL, подвижни затворачи на предната решетка, со кои се подобруваат перформансите на возилото.