Мотори.Детални информации за Vito.

Мотор и перформанси
Мотор
OM 622 DE16LA
OM 622 DE16LA
Стандард на емисија
Euro 5b+ Gr. III
Euro 5b+ Gr. III
Број на цилиндри / распоред
4/in-line
4/in-line
Зафатнина на мотор (cc)
1.598
1.598
Моќност (kW) / (кс)
65 / 88
84 / 114
при вртежи на моторот (rpm)
3800
3800
Вртежен момент (Nm)
230
270
при вртежи на моторот (rpm)
1.500 - 2.000
1.500 - 2.500
Мануелна трансмисија
ECO Gear 6-speed manual transmission
ECO Gear 6-speed manual transmission
Автоматска трансмисија
Гориво
Diesel
Diesel
Капацитет на резервоар (l)
approx. 57, of which reserve: 10
approx. 57, of which reserve: 10
Погонски систем
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Потрошувачка на гориво и емисии
За возила со Euro 5b+ Gr. III стандард на емисии и погон на предни тркала 4x2,за возила регистрирани како комерцијални
во град (l/100 km)
7,9 - 7,7 (-)
7,9 - 7,7 (-)
надвор од град (l/100 km)
5.6 - 5.2 (-)
5.6 - 5.2 (-)
комбинирана (l/100 km)
6,4 - 6,2 (-)
6,4 - 6,2 (-)
CO2 емисија,комбинирана (g/km)
169 - 163 (-)
169 - 163 (-)
За возила со Euro 5b+ Gr. III стандард на емисии и погон на задни тркала 4x2, со BlueEFFICIENCY пакет и возила регистрирани како комерцијални
во град (l/100 km)
- (-)
- (-)
надвор од град (l/100 km)
- (-)
- (-)
комбинирана (l/100 km)
- (-)
- (-)
CO2 емисија,комбинирана(g/km)
- (-)
- (-)
За возила со Euro 5b+ Gr. III стандард на емисии и погон на задни тркала 4x2, без BlueEFFICIENCY пакет и возила регистрирани како комерцијални
во град (l/100 km)
- (-)
- (-)
надвор од град (l/100 km)
- (-)
- (-)
комбинирана (l/100 km)
- (-)
- (-)
CO2 емисија,комбинирана (g/km)
- (-)
- (-)
За возила со Euro 6 Gr. III стандард на емисии и погон на задни тркала 4x2, со BlueEFFICIENCY пакет и возила регистрирани како комерцијални
- (-)
- (-)
во град (l/100 km)
- (-)
- (-)
комбинирана (l/100 km)
- (-)
- (-)
CO2 емисија,комбинирана (g/km)
- (-)
- (-)
За возила со Euro 6 Gr. III стандард на емисии и погон на задни тркала 4x2, со BlueEFFICIENCY пакет и возила регистрирани како патнички
во град (l/100 km)
- (-)
- (-)
надвор од град (l/100 km)
- (-)
- (-)
комбинирана (l/100 km)
- (-)
- (-)
CO2 емисија,комбинирана (g/km)
- (-)
- (-)
Класа на ефикасност
- (-)
- (-)

Vito

Mixto

Предности

Технички податоци

Каталог