Технички податоци за SLC.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (150/3800)
115/5300 (115/5300)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (500/1600–1800)
250/1200–4000 (250/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
10.3: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (6.6)
7.9 (8.1)
Максимална брзина (km/h)
– (245)
226 (223)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
– (yes)
yes (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
60/8.0
60/8.0
Потрошувачка во град (l/100km)
– (5.5–5.2)
7.4 (7.3)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (4.2–3.9)
4,5 (4,7)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (4.7–4.4)
5,6 (5,6)
Емисија на CO2 (g/km)
– (123–114)
127 (128)
Вредност на Cd
0.30
0.31
Погон
Пренос на сила /предна или задна оска
Rear-wheel drive
Rear-wheel drive
Преносник (менувач)
– (9G-TRONIC)
6-speed manual transmission (9G-TRONIC)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
4.75/ 2.46/ 1.62/ 1.24/ 1.00/ 0.79/ R 4.47
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R 4.93
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R 4.93
Преносен однос на диференцијали
– (2.47)
3.07 (3.07)
Суспензија и управување
Предна оска
Spring strut and control arm
Spring strut and control arm
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
205/55 R 16
205/55 R 16
Задни гуми/тркала
225/50 R16
205/55 R 16
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
180–285
225–335
Круг на вртење (m)
10.52
10.52
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1605/300)
1435/315 (1460/315)
Дозволена тежина (kg)
– (1905)
1750 (1775)
Максимален товар на покрив (kg)
N/A
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
–/–
–/–

SLC

фасцинација

факти

Kаталог