Технички податоци за новата S-Class

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
V6
V6
Зафатнина (cc)
2987
3498
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (190/3600)
– (225/6500)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (620/1600–2400)
– (370/3500–5250)
Степен на компресија
15.5: 1
12.0 : 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (6.8)
– (6.8)
Максимална брзина (km/h)
– (250, electronically limited)
– (250, electronically limited)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисии
Diesel
Premium fuel
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
70/8
70/8
Потрошувачка во град (l/100km)
– (7.4–7.0)
– (7.5–6.3)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (5,3–4,7)
– (6.6–5.8)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (6,1–5,5)
– (7.0–6.0)
Емисија на CO2 (g/km)
– (159–146)
– (161–139)
Вредност на Cd
0.24
0.26
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Rear-wheel drive
Rear-wheel drive
Преносник (менувач)
– (7G-TRONIC PLUS)
– (7G-TRONIC PLUS)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
Преносен однос на диференцијали
2.47
3.07
Суспензија и управување
Предна оска
Multi-link
Multi-link
Задна оска
Multi-link rear suspension
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Air springs, monotube dampers with continuously variable damping action/air springs, monotube dampers with continuously variable damping action
Air springs, monotube dampers with continuously variable damping action/air springs, monotube dampers with continuously variable damping action
Предни гуми/тркала
245/55 R 17
245/55 R 17
Задни гуми/тркала
245/55 R 17
245/55 R 17
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated and perforated
Discs, vented and perforated
Задни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, vented
Димензии и тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
510
510
Круг на вртење (m)
11.90
11.90
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1955/700)
– (1925/670)
Дозволена тежина (kg)
– (2655)
– (2595)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/2100
– (–)

S-Class

фасцинација

факти

Kаталог