Технички податоци.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
V8
V8
Зафатнина (cc)
3982
3982
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
345 [469]/5.250–5.500
450 [612]/5.500–6.000
Вртежен момент (Nm at rpm)
4.6
3.5
Гориво и емисии
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Rear-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
9G-TRONIC
AMG SPEEDSHIFT MCT 9-speed sports transmission
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.86/0.72/0.60/ R 4.80
5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.86/0.72/0.60/ R1 3.42/ R2 2.23
Преносен однос на диференцијали
2,64
2.65
Суспензија и управување
Димензии & тежини
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
2.150/475
2.185/450
Дозволена тежина (kg)
2.625
2.635
Максимален товар на покрив (kg)
N/A
N/A
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
250-350
N/A
Круг на вртење (m)
11.60
11.90
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
N/A / N/A / N/A
N/A / N/A / N/A

S-Class Cabriolet

фасцинација

факти

Kаталог