Технички податоци за новото GLE Coupé.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
V6
V6
Зафатнина (cc)
2987
2996
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (190/3400)
– (245/5250–6000)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (620/1600–2400)
– (480/1600–4000)
Степен на компресија
15.5: 1
10.5: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (7.0)
– (5.9)
Максимална брзина (km/h)
– (226)
– (247)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
93/12
93/12
Потрошувачка во град (l/100km)
– (8.0–7.5)
– (11,3–10,7)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (6.7–6.4)
– (7.7–7.4)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (7.2–6.9)
– (9.0–8.7)
Емисија на CO2 (g/km)
– (189–180)
– (211–199)
Вредност на Cd
0.35
0.36
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Permanent all-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
– (9G-TRONIC)
– (9G-TRONIC)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.35/3.24/2.25/1.64 1.21/1.00/0.86/0.72/0.60/R 4.80
5.35/3.24/2.25/1.64 1.21/1.00/0.86/0.72/0.60/R 4.80
Преносен однос на диференцијали
– (3.27)
– (3.69)
Суспензија и управување
Предна оска
Double-wishbone suspension
Double-wishbone suspension
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Предни гуми/тркала
275/50 R 20
275/50 R 20
Задни гуми/тркала
275/50 R 20
275/50 R 20
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, internally ventilated
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
650–1.720
650–1.720
Круг на вртење (m)
11.80
11.80
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (2.260/640)
– (2.185/665)
Дозволена тежина (kg)
– (2900)
– (2850)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
– (750/2900)
– (750/2850)

GLE Coupé

фасцинација

факти

Kаталог