Технички податоци за GLC.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1991
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (125 /3000–4200)
– (155/5500)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (400/1400–2800)
– (350/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
9.8: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (8.3)
– (7.3)
Максимална брзина (km/h)
– (210)
– ( 222 )
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/7
66/7
Потрошувачка во град (l/100km)
– (6.3–5.5)
– (8.5–8.1)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (5.1–4.7)
– (6.3–5.6)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (5.5–5.0)
– (7.1–6.5)
Емисија на CO2 (g/km)
– (143–129)
– (166–152)
Вредност на Cd
0.31
0.32
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Permanent all-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
– (9G-TRONIC)
– (9G-TRONIC)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.50/ 3.33/ 2.31/ 1.66/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R1 4.93
5.50/ 3.33/ 2.31/ 1.66/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R1 4.93
Преносен однос на диференцијали
– (3.07)
– (3.27)
Суспензија и управување
Предна оска
Multi-link
Multi-link
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
N/A
N/A
Предни гуми/тркала
235/65 R 17
235/65 R 17
Задни гуми/тркала
235/65 R 17
235/65 R 17
Предни сопирачки
Discs, vented
Discs, vented
Задни сопирачки
Discs, vented
Discs, vented
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
550–1.600
550–1.600
Круг на вртење (m)
11.80
11.80
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1845/655)
– (1735/665)
Дозволена тежина (kg)
– (2500)
– (2400)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/2500
750/2.400

GLC

фасцинација

факти

Kаталог