Технички податоци за новото GLC Coupé.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1991
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (125 /3000–4200)
– (155/5500)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (400/1400–2800)
– (350/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
9.8: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (8.3)
– (7.3)
Максимална брзина (km/h)
– (210)
– (222)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/7
66/7
Потрошувачка во град (l/100km)
– (6.2–5.7)
– (8.7–8.4)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (5.0–4.7)
– (6.5–6.0)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (5.4–5.0)
– (7.3–6.9)
Емисија на CO2 (g/km)
– (143–131)
– (170–159)
Вредност на Cd
0.31
0.32
Погон
Пренос на сила /предна или задна оска
Permanent all-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
– (9G-TRONIC)
– (9G-TRONIC)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R 4.80
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R 4.80
Преносен однос на диференцијали
– (3.07)
– (3.37)
Суспензија и управување
Предна оска
Multi-link
Multi-link
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Coil spring, single-tube gas-filled/coil spring, twin-tube gas-filled
Coil spring, single-tube gas-filled/coil spring, twin-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
235/60 R 18
235/60 R 18
Задни гуми/тркала
235/60 R 18
235/60 R 18
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
500–1400
500–1400
Круг на вртење (m)
11.80
11.80
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1845/675)
– (1785/645)
Дозволена тежина (kg)
– (2520)
– (2430)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
– (750/2200)
– (750/2400)

[1] Engine available from 4th quarter of 2016.