Технички податоци за GLA-Class.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
100/3200–4000 (100/3200–4000)
115/5300 (115/5300)
Вртежен момент (Nm at rpm)
300/1400–3000 (300/1400–3000)
250/1200–4000 (250/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
10.3: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
9.5 (9.1)
8.4 (8.1)
Максимална брзина (km/h)
205 (205)
215 (215)
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
yes (yes)
yes (yes)
Гориво и емисии
Diesel
Premium fuel
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/6
50/6
Потрошувачка во град (l/100km)
5.4 (5.2–5.0)
7.8–7.7 (7.4)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
3.8–3.5 (3.9–3.7)
4.9–4.7 (4.9–4.6)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.4–4.2 (4.4–4.2)
6.0–5.8 (5.8–5.6)
Емисија на CO2 (g/km)
115–110 (115–108)
138–134 (135–131)
Вредност на Cd
0.30
0.31
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
14.44/ 7.47/ 4.68/ 3.27/ 2.47/ 2.16/ R 13.37
15.81/8.95/5.78/4.02/2.99/2.56/R1 14.44
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
17.74/11.17/7.08/4.82/3.57/2.78/2.22/R1 15.53
17.74/11.17/7.71/5.47/4.01/3.08/2.48/R1 14.25
Преносен однос на диференцијали
3.67 (4.60)
3.67 (2.65)
Суспензија и управување
Предна оска
Spring strut and control arm
Spring strut and control arm
Задна оска
Trailing arm
Trailing arm
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
215/60 R 17
215/60 R 17
Задни гуми/тркала
215/60 R 17
215/60 R 17
Предни сопирачки
Discs, vented
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
421–1235
421–1235
Круг на вртење (m)
11.84
11.84
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1505/515 (1535–485)
1395/525 (1435/485)
Дозволена тежина (kg)
2020 (2020)
1920 (1920)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/1500 (750/1500)
695/1400 (715/1400)

GLA-Class

фасцинација

факти

Kаталог