Технички податоци за GL

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
V6
V8
Зафатнина (cc)
2987
4663
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (190/3600)
– (320/5250)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (620/1600-2400)
– (700/1800-3500)
Степен на компресија
15.5: 1
10.5: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (7.9)
– (5.4)
Максимална брзина (km/h)
– (220)
– (250, electronically limited)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисија
Diesel
Premium fuel
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
100/12
100/12
Потрошувачка во град (l/100km)
– (8.7–8.1)
– (14.8-14.5)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (7.3–6.9)
– (9.6-9.3)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (7.8–7.4)
– (11.5-11.3)
Емисија на CO2 (g/km)
– (205–192)
– (269-262)
Вредност на Cd
0.36
0.37
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Permanent all-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
– (7G-TRONIC PLUS)
– (7G-TRONIC PLUS)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
-
-
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
Преносен однос на диференцијали
– (3.27)
– (3.46)
Суспензија и управување
Предна оска
Double-wishbone suspension
Double-wishbone suspension
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Air spring, damper with damper valve/air spring, damper with damper valve
Air spring, damper with damper valve/air spring, damper with damper valve
Предни гуми/тркала
265/60 R18
275/55 R19
Задни гуми/тркала
265/60 R18
275/55 R19
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, vented and perforated
Задни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Димензии и тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
680-2300
680-2300
Круг на вртење (m)
12.40
12.40
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (2455/795)
– (2445/805)
Дозволена тежина (kg)
– (3250)
– (3250)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/3500
750/3500

GL-Class

фасцинација

факти

Kаталог