Технички податоци за G-Class

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
V6
V8
Зафатнина (cc)
2987
5461
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (155/3400)
– (285/6000)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (540/1600–2400)
– (530/2800–4800)
Степен на компресија
16.5 : 1
10.7 : 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (9.1)
– (6.1)
Максимална брзина (km/h)
– (175)
– (210)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 5)
– (Euro 5)
– (no)
– (no)
Гориво и емисија
Diesel
Premium fuel
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
96/14
96/14
Потрошувачка во град (l/100km)
– (13.6)
– (20.0)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (9.8)
– (11.9)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (11.2)
– (14.9)
Емисија на CO2 (g/km)
– (295)
– (348)
Вредност на Cd
0.54
0.54
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Permanent all-wheel drive
Permanent all-wheel drive
Преносник (менувач)
– (7G-TRONIC)
– (7G-TRONIC PLUS)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
Преносен однос на диференцијали
– (3.81)
– (3,81)
Суспензија и управување
Предна оска
Trailing arm and Panhard rod
Trailing arm and Panhard rod
Задна оска
Trailing arm and Panhard rod
Trailing arm and Panhard rod
Суспензија, предна/задна
Coil spring, gas-filled/coil spring, gas-filled
Coil spring, gas-filled/coil spring, gas-filled
Предни гуми/тркала
265/70 R 16
265/60 R18
Задни гуми/тркала
265/70 R 16
265/60 R18
Предни сопирачки
Discs, internally vented
Discs, internally vented
Задни сопирачки
Discs, solid
Windows
Димензии и тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
N/A
N/A
Круг на вртење (m)
13.60
13.60
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (2570/630)
– (2530/670)
Дозволена тежина (kg)
– (3200)
– (3200)
Максимален товар на покрив (kg)
200
200
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/3500
750/3500

G-Class

фасцинација

факти

Kаталог