Технички податоци за CLS Coupé

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
V6
Зафатнина (cc)
2143
3498
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
– (125/3000–4200)
– (245/5250–6000)
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (400/1400–2800)
– (480/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
10.5: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
– (8.3)
– (5.3)
Максимална брзина (km/h)
– (226)
– (250, electronically limited)
Класа на емисија на издувни гасови
– (Euro 6)
– (Euro 6)
– (yes)
– (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
59/8
59/8
Потрошувачка во град (l/100km)
– (5.6–5.5)
– (10,4–10,3)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
– (4.2–4.1)
– (5.9–5.7)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
– (4.7–4.6)
– (7.5–7.4)
Емисија на CO2 (g/km)
– (123–120)
– (169–166)
Вредност на Cd
0.26
0.29
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Rear-wheel drive
Rear-wheel drive
Преносник (менувач)
– (9G-TRONIC)
– (9G-TRONIC)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R1 4.80/ R2 n/a
5.35/ 3.24/ 2.25/ 1.64/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R 4.80
Преносен однос на диференцијали
– (2.47)
– (2.82)
Суспензија и управување
Предна оска
McPherson
McPherson
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas pressure with selective damping system SDD/coil spring, single-tube gas pressure with selective damping system SDD
Coil spring, twin-tube gas pressure with selective damping system SDD/coil spring, single-tube gas pressure with selective damping system SDD
Предни гуми/тркала
245/45 R 17
245/45 R 17
Задни гуми/тркала
245/45 R 17
245/45 R 17
Предни сопирачки
Discs, vented and perforated
Discs, vented and perforated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, internally ventilated
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
475
520
Круг на вртење (m)
11.18
11.18
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1790/485)
– (1775/485)
Дозволена тежина (kg)
– (2275)
– (2260)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
– (–)
– (–)

CLS-Class

Фасцинација

Факти

Каталог