Технички податоци за CLA Shooting Brake.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
100/3200–4000 (100/3200–4000)
90/5000 (90/5000)
Вртежен момент (Nm at rpm)
300/1400–3000 (300/1400–3000)
200/1250–4000 (200/1250–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
10.3: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
9.7 (9.2)
9,1 (8,8)
Максимална брзина (km/h)
215 (215)
210 (210)
yes (yes)
yes (yes)
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/6
50/6
Потрошувачка во град (l/100km)
5.5–5.2 (4.9–4.7)
7.9–7.4 (7.3–6.9)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
3.7-3.4 (3.8-3.4)
4.9–4.4 (4.7–4.4)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.4–4.1 (4.2–3.9)
6.0–5.5 (5.6–5.3)
Емисија на CO2 (g/km)
115–108 (111–101)
140–128 (132–124)
Вредност на Cd
0.27
0.26 (0.27)
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
13.18/ 6.82/ 4.21/ 2.94/ 2.25/ 1.98/ 2.00/ R 12.03
14.44/ 8.17/ 5.20/ 3.61/ 2.73/ 2.34/ R 12.99
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
15.94/ 10.04/ 6.36/ 4.33/ 3.21/ 2.50/ 2.00/ R 13.95
15.94/ 10.04/ 6.93/ 4.92/ 3.61/ 2.77/ 2.23/ R 12.81
Преносен однос на диференцијали
3.35 (2.39)
3.35 (2.39)
Суспензија и управување
Предна оска
Spring strut and control arm
Spring strut and control arm
Задна оска
Trailing arm
Trailing arm
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
205/55 R 16
205/55 R 16
Задни гуми/тркала
205/55 R 16
205/55 R 16
Управување
Предни сопирачки
Discs, vented
Discs, vented
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
495
495
Круг на вртење (m)
11.00
11.00
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1530/520 (1555/495)
1430/525 (1460/495)
Дозволена тежина (kg)
2050 (2050)
1955 (1955)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/1500 (750/1500)
715/1200 (730/1200)

[1] Expected availability from 4th quarter of 2015.

CLA Shooting Brake

фасцинација

факти

Kаталог