Технички податоци за новото CLA Coupé.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
1461
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
80 [109]/4.000
90 [122]/5.000
Вртежен момент (Nm at rpm)
11.6 (11.6)
9.0 (8.7)
Степен на компресија
Забрзување од 0-100 km/h (s)
Максимална брзина (km/h)
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/6
50/6
Потрошувачка во град (l/100km)
4.7–4.3 (4.7–4.4)
7,7–7,4 (7,2–6,9)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
3.7-3.3 (3.9-3.5)
4,6–4,2 (4,7–4,3)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.0–3.7 (4.2-3.8)
5,7–5,4 (5,6–5,2)
Емисија на CO2 (g/km)
108–98 (109-100)
133–125 (128–121)
Вредност на Cd
0,25 (0,25)
0.23 (0.24)
Погон
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-DCT)
6-speed manual transmission (7G-DCT)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
14.44/7.47/4.68/3.27/2.47/2.16/ R 13.37
14.44/8.17/5.20/3.61/2.73/2.34/ R 12.99
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
15.94/10.04/6.36/4.33/3.21/2.50/2.00/ R 13.95
15.94/10.04/6.93/4.92/3.61/2.77/2.23/ R 12.81
Преносен однос на диференцијали
3.67 (4.13)
3.35 (2.39)
Суспензија и управување
Предна оска
McPherson spring strut
Spring strut and control arm
Задна оска
Multi-link
Trailing arm
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
205/55 R 16
205/55 R 16
Задни гуми/тркала
205/55 R 16
205/55 R 16
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
N/A - N/A
N/A
Круг на вртење (m)
11.00
11.00
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1440/515 (1465/490)
1395/525 (1430/490)
Дозволена тежина (kg)
1955 (1955)
1920 (1920)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
720/1.200/1.500 (730/1.200/1.500)
695/1.200/1.500 (715/1.200/1.500)

CLA Coupé

фасцинација

факти

Kаталог