C-Class технички податоци.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
2143
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
125/3000–4200 (125/3000–4200)
115/5300 (115/5300)
Вртежен момент (Nm at rpm)
400/1400–2800 (400/1400–2800)
250/1200–4000 (250/1200–4000)
Степен на компресија
16.2: 1
10.3: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
7.7 (7.4)
8.2 (8.5)
Максимална брзина (km/h)
234 (233)
225 (223)
yes (yes)
yes (yes)
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Rear-wheel drive
Rear-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-TRONIC PLUS)
6-speed manual transmission (7G-TRONIC PLUS)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
4.79/ 2.51/ 1.46/ 1.00/ 0.78/ 0.67/ R 4.48
4.75/ 2.46/ 1.62/ 1.24/ 1.00/ 0.79/ R1 4.47/ R2 n/a
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
5.0/ 3.33/ 2.31/ 1.66/ 1.21/ 1.00/ 0.86/ 0.72/ 0.60/ R1 4.93/ R2 2.23
4.38/2.86/1.92/1.37/1.00/0.82/0.73/R1 3.42/R2 2.23
Преносен однос на диференцијали
2.65 (2.47)
2.65 (3.07)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
41/7
41/7
Потрошувачка во град (l/100km)
5.0–4.8 (5.6–5.3)
6.7–6.4 (7.4–6.8)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
3.7–3.4 (4.1–3.6)
4.7–4.2 (4.9–4.6)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.2–4.0 (4.6–4.3)
5.5–5.0 (5.9–5.4)
Емисија на CO2 (g/km)
110–103 (121–109)
126–116 (135–126)
Вредност на Cd
0.26
0.27
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
Diesel
Premium fuel
Суспензија и управување
Предна оска
Multi-link
Multi-link
Задна оска
Multi-link rear suspension
Multi-link rear suspension
Суспензија, предна/задна
Coil spring, single-tube gas pressure with SDD/coil spring, single-tube gas pressure with SDD
Coil spring, single-tube gas pressure with SDD/coil spring, single-tube gas pressure with SDD
Предни гуми/тркала
205/60 R 16
205/60 R 16
Задни гуми/тркала
205/60 R 16
205/60 R 16
Предни сопирачки
Discs, vented
Discs, vented
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1550/565 (1570/565)
1395/565 (1425/565)
Дозволена тежина (kg)
2115 (2135)
1960 (1990)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
480
480
Круг на вртење (m)
11.22
11.22
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
750/1800 (750/1800)
695/1400 (710/1800)

C-Class Saloon

фасцинација

факти

Kаталог