Бензински мотори – Подобар,Ефикасен,Ремек дело

Модел Распоред на цилиндри/број Зафатнина
(cc)
Моќност
(kW при rpm)[1]
Максимална брзина
(km/h)
Потрошувачка на гориво,комбинирана(l/100 km)[2] CO2 emissions combined (g/km)[2]
C 180 I4 1595 115/5300 (115/5300) 225 (223) 5.5-5.0 (5.8-5.4) 127-116 (135-126)
C 200 I4 1991 135/5500 (135/5500) 237 (235) 5.7-5.3 (5.6-5.3) 132-123 (131-123)

Зголемување на ентузијазмот

4-цилиндрични бензински мотори

Нашите мотори се исклучително ефикасни,достапни во моделите C 180 и
C 200.

Детали за моторите:

  • Висок степен на ефикасност и потрошувачка на гориво.Благодарение на турбо полначот и варијабилното време на работа на вентилите.
  • Пријател на животната средина: Сите мотори се опремени со ECO start/stop функција и ги исполнуваат високите станадарди за емисија Euro 6.
  • Исклучително тивок:Двете вратила овозможуваат намалување на вибрациите кај моделот C 200.
  • Поголема ефикасност:Намалената тежина во споредба со претходните мотори,намалените загуби при триење и разни помошни системи во согласност со барањата.

Figures in brackets apply to vehicles with automatic transmission

[1] Figures for rated output and rated torque in accordance with Directive 80/1269/EEC in the currently applicable version.

[2] The figures shown for fuel consumption and CO2 emissions were obtained in accordance with the prescribed measuring process (Regulation [EC] 715/2007 in its currently applicable version). The figures are not based on an individual vehicle and do not constitute part of the product offer; they are provided solely for purposes of comparison between different vehicle models

[3] electronically limited

C-Class Saloon

фасцинација

факти

Kаталог