Дизел мотори – Чист.Моќен.Одржлив.

Модел Распоред на цилиндри/број Зафатнина
(cc)
Моќност
(kW при rpm)[1]
Максимална брзина
(km/h)
Потрошувачка на гориво,комбинирана(l/100 km)[2] CO2 emissions combined (g/km)[2]
C 220 BlueTEC I4 2143 125/3000–4200 (125/3000–4200) 234 (233) 4,2-4,0 (4,5-4,3) 109-103 (117-109)

Ентузијазмот што останува

Нашите возила оставаат печат на Вашиот живот.Тие се безбедни и доверливи придружници за долг период.Кога станува збор за животната средина,ние не сакаме да оставиме никаква трага на неа.Затоа,нашите мотори се едни од најчистите во однос на емисијата на штетни материи.

  Детали за 4-цилиндричен дизелски мотор

  Еден од најчистите мотор на сите времиња:C 220 BlueTEC, кој практично не создава азотни оксиди,бидејќи тие се веќе отстранети од процесот на емисија.Ова се врши со помош на селективниот катализатор (SCR). 

  Детали за моторите:

  • Иновативна технологија: common-rail дизелската технологија е со поголем притисок на вбризгување на гориво од дури 2000 bar, оптимизирано согорување на горивото и бризгалки со висока прецизност. 
  • Голема моќност и префинетост: Висок притисок на вбризгување и двофазното палење,овозможуваат висок вртежен момент при секој вртеж на моторот.Двете вратила обезбедуваат урамнотежена работа на моторот.
  • Животна средина:ECO start/stop функцијата овозможува времено исклучување на моторот,доколку возилото не е во движење,со што се заштедува гориво.Исто така, ECO покажувачот на инструмент-таблата обезбедува информација за тоа колку возачот возел ефикасно,со што помага во подобрување на начинот на возење, а со тоа пак и заштеда на горивото. 

  Figures in brackets apply to vehicles with automatic transmission

  [1] Figures for rated output and rated torque in accordance with Directive 80/1269/EEC in the currently applicable version.

  [2] The figures shown for fuel consumption and CO2 emissions were obtained in accordance with the prescribed measuring process (Regulation [EC] 715/2007 in its currently applicable version). The figures are not based on an individual vehicle and do not constitute part of the product offer; they are provided solely for purposes of comparison between different vehicle models

  C-Class Saloon

  фасцинација

  факти

  Kаталог