Технички податоци за B-Class

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
1461
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
66 [90]/2.750–4.000
90 [122]/5.000
Вртежен момент (Nm at rpm)
14,0 (13,8)
9.0 (8.7)
Степен на компресија
Забрзување од 0-100 km/h (s)
Максимална брзина (km/h)
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/6
50/6
Потрошувачка во град (l/100km)
4.9–4.6 (4.7–4.4)
7.6–7.4 (7.1–7.0)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
4.0–3.6 (4.1–3.7)
4.8–4.5 (4.9–4.6)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.4–4.0 (4.3–4.0)
5.8–5.6 (5.7–5.5)
Емисија на CO2 (g/km)
113–104 (113–104)
135–129 (132–127)
Вредност на Cd
0.27
0.26 (0.27)
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-DCT)
6-speed manual transmission (7G-DCT)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
14.44/7.47/4.68/3.27/2.47/2.16/ R 13.37
14.44/8.17/5.20/3.61/2.73/2.34/ R 12.99
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
15.94/10.04/6.93/4.92/3.61/2.77/2.23/ R 12.81
15.94/10.04/6.93/4.92/3.61/2.77/2.23/ R 12.81
Преносен однос на диференцијали
3.67 (2.39)
3.35 (4.13)
Суспензија и управување
Предна оска
Spring strut and control arm
Spring strut and control arm
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
195/65 R 15
195/65 R 15
Задни гуми/тркала
195/65 R 15
195/65 R 15
Предни сопирачки
Discs, internally ventilated
Discs, internally ventilated
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
488–1547
488–1547
Круг на вртење (m)
11.00
11.00
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1420/565 (1450/535)
1395/565 (1425/535)
Дозволена тежина (kg)
1985 (1985)
1960 (1960)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
710/1.200/1.200 (725/1.200/1.200)
695/1.200/1.500 (710/1.200/1.500)

B-Class

фасцинација

факти

Kаталог