Бензински мотори – нова динамичност

Модел Распоред на цилиндри/број Зафатнина
(cc)
Моќност
(kW при rpm)[1]
Максимална брзина
(km/h)
Потрошувачка на гориво,комбинирана(l/100 km)[2] CO2 emissions, combined
(g/km)[2]
B 180 BlueEFFICIENCY Edition 4 in-line 1595 90/5000 190 5.2 122
B 180 4 in-line 1595 90/5000 (90/5000) 200 (200) 5.8–5.6 (5.5–5.4) 134–129 (129–125)
B 200 4 in-line 1595 115/5300 (115/5300) 220 (220) 5.8–5.6 (5.5–5.4) 134–130 (129–125)
B 220 4MATIC 4 in-line 1991 – (135/5500) – (225) – (6.7-6.5) – (156–151)
B 250 4 in-line 1991 – (155/5500) – (240) – (6.1) – (143–141)
B 250 4MATIC 4 in-line 1991 – (155/5500) – (235) – (6.7–6.6) – (156–154)

Економичен и моќен.

Без оглед дали сте на планина сами или на море со Вашето семејство:одлично чувство Ве придружува каде и да сте додека возите 
B-Class со бензински мотор. Независно од тоа која верзија на моќност на бензински мотор би избрале,секој од нив претставува пример за економичност.Најдоброто е пред нас.

  More detailed information:

  Детали за 4-цилиндрични бензински мотори..

  Оваа генерација на иновативни 4-цилиндрични бензински мотори се специфично развивани за стандардно производство на модели со погон на предни тракала (опција за модели со погон на 4 тркала).Целта е значително намалување на потрошувачката и емисијата,без притоа да се доведе во прашање моќноста на моторот или удобноста при возење.

   Figures in brackets apply to vehicles with automatic transmission

   [1] Figures for rated power output and rated torque in accordance with Directive 80/1269/EEC in the currently applicable version.

   [2] The figures shown for fuel consumption and CO2 emissions were obtained in accordance with the prescribed measuring method (Regulation [EC] 715/2007 in its currently applicable version). The figures are not based on an individual vehicle and do not constitute part of the product offer; they are provided solely for purposes of comparison between different vehicle models.

   B-Class

   фасцинација

   факти

   Kаталог