Технички податоци.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
4 in-line
4 in-line
Зафатнина (cc)
1461
1.332
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
85 [116]/4.000
120 [163]/5,500+/-1.5%
Вртежен момент (Nm at rpm)
– (10.5)
8,2 (8,0)
Гориво и емисии
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
– (7G-DTC automatic transmission)
6-speed manual transmission (7G-DTC automatic transmission)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
14.81/7.70/5.12/3.53/2.70/2.27/ R1 13.32
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
16.44/9.75/5.92/4.02/3.11/2.52/2.02/ R1 14.94
18.63/11.05/6.80/4.62/3.57/2.85/2.29/ R1 17.17
Преносен однос на диференцијали
N/A
N/A
Суспензија и управување
Димензии & тежини
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
– (1.445/490)
1.355/515 (1.375/510)
Дозволена тежина (kg)
– (1.935)
1.870 (1.885)
Максимален товар на покрив (kg)
75
75
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
Круг на вртење (m)
10,50
10,50
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
– (720/1.400/1.600)
675/1.600/1.800 (685/1.600/1.800)

A-Class

фасцинација

факти

Kаталог