Технички податоци за A-Class.

Мотор и перформанси
Распоред на цилиндри/број
R4
R4
Зафатнина (cc)
1461
1595
Моќност на моторот (kW [hp] at rpm)
66/2750–4000 (66/2750–4000)
90/5000 (90/5000)
Вртежен момент (Nm at rpm)
240/1700–2500 (240/1700–2500)
200/1250–4000 (200/1250–4000)
Степен на компресија
16.0 : 1
10.3: 1
Забрзување од 0-100 km/h (s)
13.8 (13.6)
8.9 (8.6)
Максимална брзина (km/h)
180 (180)
202 (202)
Класа на емисија на издувни гасови
Euro 6 (Euro 6)
Euro 6 (Euro 6)
yes (yes)
Y (yes)
Гориво и емисии
Капацитет на резервоар/со резерва (l)
50/6
50/6
Потрошувачка во град (l/100km)
4.6–4.3 (4.3–4.2)
7.6–7.5 (6.8–6.7)
Потрошувачка на отворен пат(l/100km)
3.8–3.4 (3.7–3.4)
4.6–4.3 (4.6–4.2)
Комбинирана потрошувачка (l/100km)
4.1–3.7 (3.9–3.7)
5.7-5.5 (5.4-5.1)
Емисија на CO2 (g/km)
107–98 (104–98)
134–127 (126–119)
Вредност на Cd
0.28
0.27 (0.28)
Трансмисија
Пренос на сила /предна или задна оска
Front-wheel drive
Front-wheel drive
Преносник (менувач)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
6-speed manual transmission (7G-DCT automatic transmission)
Преносни односи на механички преносник (менувач)
14.44/ 7.47/ 4.68/ 3.27/ 2.77/ 2.16/ 2.23/ R 13.37
14.44/ 8.17/ 5.20/ 3.61/ 2.73/ 2.34/ R 12.99
Преносни односи на автоматски преносник (менувач)
15.94/ 10.04/ 6.93/ 4.92/ 3.61/ 2.77/ 2.23/ R 12.81
15.94/ 10.04/ 6.93/ 4.92/ 3.61/ 2.77/ 2.23/ R 12.81
Преносен однос на диференцијали
3.67 (2.39)
3.35 (2.39)
Суспензија и управување
Предна оска
Spring strut and control arm
Spring strut and control arm
Задна оска
Multi-link
Multi-link
Суспензија, предна/задна
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Coil spring, twin-tube gas-filled/coil spring, single-tube gas-filled
Предни гуми/тркала
195/65 R 15
195/65 R 15
Задни гуми/тркала
195/65 R 15
195/65 R 15
Предни сопирачки
Discs, vented
Discs, vented
Задни сопирачки
Discs, solid
Discs, solid
Димензии & тежини
Волумен на багажен простор (VDA) (I)
341–1157
341–1157
Круг на вртење (m)
11.00
11.00
Тежина на празно возило/корисна носивост (kg)
1395/565 (1425/535)
1370/565 (1395/540)
Дозволена тежина (kg)
1960 (1960)
1935 (1935)
Максимален товар на покрив (kg)
100
100
Дозволена тежина на приколка кочена/некочена (kg)
695/1200 (710/1200)
685/1200 (695/1200)

A-Class

факти

Kаталог