Mercedes-Benz

Новиот GLC Coupé.

Сите видови моќ.

Повеќе од SUV. Повеќе од coupé. Повеќе од кога било досега.

Новиот GLC Coupé ги комбинира предностите од SUV и Coupé возило. Спортски и врвен од кога било досега. „Дијамантска“ предна решетка, разни хромирани елементи, впечатливи предни светла. Изгледот на браникот со отворите за воздух, придонесува за моќниот изглед. Опциски достапниот дигитален кокпит со екран на допир со висока резолуција, го  дополнува чувството на фасцинација. На располагање е и напредниот систем MBUX, за говорна контрола на одреден број функции во возилото. 

Спортска одлика: нов преден дел.

Новиот GLC Coupé ве чека со вообичаено стилски, па дури и спортски стил. Впечатливата предна решетка веднаш го привлекува вниманието, како и LED светлата со нов дизајн и високи перформанси, за првпат се стандард. Новиот дизајн на алумниумските тркала, како и опцискиот AMG Line дизајн пакет, претставуваат врвна спортска елеганција.

Бидејќи комуникацијата денес е сè.

Благодарение на MBUX системот за говорна контрола, новиот GLC Coupé не само што зборува на Вашиот јазик - тој, исто така, комуницира без напор со дигиталниот свет. Ова им овозможува на содржината и функциите на Вашиот паметен телефон да бидат интегрирани во GLC Coupé.

Симнете каталог

За повеќе информации за GLC Coupé, симнете каталог.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé

Технички карактеристики

Модел

Моќност електричен мотор (kW) рекуперација

Моќност МВС kW/КС

Вртежен момент електричен мотор (Nm)

Вртежен момент МВС(Nm)

Комбинирана потрошувачка l/100 km

Забрзување 0-100 km/h

Макс.брзинаkm/h

Емисија CO2 g/km

GLC 200 4MATIC10145/197150145/1977.5-7.18.0216170-161
GLC 300 4MATIC10190/258150190/2587.5-7.16.3240170 -161
GLC 200 d 4MATIC120/163120/1635.5-5.28.9206145-137
GLC 220 d 4MATIC143/194143/1945.5-5.27.9217145-137
GLC 300 d 4MATIC180/245180/2456-5.86.6233159-152