Mercedes-Benz

Новиот GLB.

Отворен за се' што следи.

Волшебниот изглед на слободата.

Внатрешноста на новиот GLB е зачудувачки пространа и елегантна. Деталите кои привлекуваат внимание се централно поставениот голем екран, пријатното амбиентално светло, како и многуте дизајнерски елементи. 

Удобноста е најважна. 

Останете флексибилни и чувствувајте се удобно. Вториот ред седишта со дополнителна опција може да се движат нанапред или наназад што овозможува да добиете поголем простор во зависност од Вашите потреби. Со дополнителниот трет ред седишта (погоден за луѓе со висина до 168 см), GLB нуди простор за најмногу седум патници. Чувството на удобност е постојан благодарение на климатизираните седишта и богатството на други опции.

Совршен дизајн за совршени желби.

Секоја линија и секој детал постојат со некоја причина: да ја добиете сета можна слобода.

Симнете каталог

За повеќе информации за GLB, симнете каталог 

Технички карактеристики

Модел

Трансмисија

автоматски

Зафатнина

cm3

МоќностkW/КС

Комбинирана потрошувачка l/100 km

Забрзување 0-100 km/h

Макс.брзинаkm/h

Емисија CO2 g/km

GLB 2007G-DCT1332120/1636.2-6.09.1207142-137
GLB 250 4MATIC8G-DCT1991165/2247.4-7.26.9236169-165
GLB 35 4MATIC AMGAMG SPEEDSHIFT DCT 8G1991225/3067.6-7.55.2250173-171
GLB 180 d8G-DCT195085/1165.0-4.911.31885.0-4.9
GLB 200 d8G-DCT1950110/1505.0-4.99.02045.0-4.9
GLB 200 d 4MATIC8G-DCT1950110/1505.5-5.29.32015.5-5.2
GLB 220 d 4MATIC8G-DCT1950140/1905.5-5.37.62175.5-5.3