Mercedes-Benz

CLA Купе.

Rock. Star.

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Дали сте заглавени во сообраќај, или сте на долго ноќно возење или се движите по непознат пат – Вашето CLA купе е тука да Ве опушти, особено во стресни ситуации. Ова е концептот кој го прави секое Ваше патување во Mercedes-Benz,  безбедно и единствено: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето поминато зад управувачот е Ваше време. Време за релаксација. Време за обновување на Вашата енергија. Сето тоа со една цел, да пристигнете безбедно на посакуваната дестинација, а притоа да бидете и целосно опуштени.

Љубов и динамичност

Какво возење! Со опцијата DYNAMIC SELECT (достапно за одредени модели), изберете ја опцијата “Sport” и ставете го Вашиот сигурносен појас. Пред вас претстои многу повеќе отколку секојдневно патување од точка А до точка Б. Следете го Вашиот ритам при влегување од еден во друг свиок. Достапните опции за избор на суспензија со Adaptive Damping Системот Ви нудат различни режими на возење за уште поголема агилност и управливост.

Екологија и перформанси.

CLA е секогаш во центарот на вниманието, собирајќи ги сите аплаузи. Дури и природата го споделува аплаузот, благодарение на моделот кој ефикасно ја чува животната средина - BlueEFFICIENCY Edition.

Симнете каталог

За повеќе информации за CLA Купе, симнете каталог.