Mercedes-Benz

A-Класа.

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Удобност за пример, која дава енергија и безбедност 

Дали сте заглавени во сообраќај, или сте на долго ноќно возење или возите по непознат пат – Вашата А – класа е тука да Ве опушти, особено во стресни ситуации. Ова е концептот кој го прави секое Ваше патување во Mercedes-Benz безбедно и единствено: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Бидејќи времето поминато зад управувачот е Ваше време. Време за релаксација. Време за обновување на Вашата енергија. За да пристигнете на Вашата дестинација безбедно, а притоа да бидете и целосно опуштени. 

Остава траг на Вашето око, се врежува во Вашиот мозок.

Погледнете ја само експресивната зелена боја “Elbaite green”. Толку е неоддолива што го одзема здивот дури и на воздухот.
А – Класата го има најдобриот коефициент на отпор во својот сегмент. Секоја линија, секоја површина е аеродинамички оптимизирана. Тоа не придонесува само на изгледот кој плени, туку влијае и на намалена потрошувачка и нивото на бучавост при возење.

Поврзи се и вози

Живот без смартфон? Незамисливо. Во А – Класата, на Ваше барање тој е совршено интегриран. Благодарение на Apple CarPlayTM или на Android Auto, голем дел од содржината на Вашиот смартфон може да биде прикажана на медија екранот на возилото. Бројни смартфон функции како што се навигација, музика, вести и слично, можат да бидат контролирани преку возилото. Ни претстојат возбудливи времиња!

Симнете каталог

За повеќе информации за A-Класа, симнете каталог